En uppmaning till alla föräldrar

Prata med era barn om detta

Vi har på senare tid upplevt att barn leker vilda tafattlekar runt den övre lekplatsen i vårt bostadsområde. Detta har medfört att nyplanterade växter trampats sönder i rabatterna, en del trädgårdar har haft skadegörelse på växter då leken även fortgår inne på tomter.

Lekplatsen är främst avsedd för mindre barn som vill leka i sanden och i lekstugan. Lekstugan är inte avsedd som klätterställning, taket är nytt och riskerar att gå sönder!

Vi har av denna anledning satt upp avgränsningar runt våra nyplanterade rabatter samt stenlagt gångar där det går att passera.

Ljudnivån har varit mycket hög vissa tider, flera boende runt lekparken har känt sig störda.

Vi vädjar nu till ALLA att prata med sina barn om det olämpliga i detta, även kamrater till egna barn behöver få ta del av detta. Vi förstår att utelek måste få höras, men det finns bättre därför avsedda platser härikring för denna typ av lek, t ex fotbollsplanen nedanför vårt område samt skogsområdet ovanför.

Då vi inte kan anställa väktare som håller ordning måste vi själva hjälpas åt att prata med barnen, det är inte förbjudet att prata med andras barn och att få dem att förstå att vi inte kan tolerera det här lek-beteendet.

Med förhoppning om minskad skadegörelse och minskat oväsen i vårt bostadsområde:

Styrelsen för Brf Forsgården